Gayboys & Ladyboys

Het eiland Koh Samui

Ondanks ons vorige avontuur met de scooters hebben we toch maar besloten om weer van dit vervoermiddel gebruik te maken. Dit keer niet om in het binnenland een mooie natuurroute af te leggen (ahum, verdwaald te raken en bijna zonder benzine te komen zitten), maar om het eiland rond te rijden. Het zelf scooterrijden is een leuke(re) en goedkope(re) manier om afstanden af te leggen. Het links rijden en alles wat erbij komt went eigenlijk al snel. 


Onderweg zijn we nog even gestopt bij 'Paradise Farm', dit zou een groot natuurreservaat zijn met heel veel dieren, maar in werkelijkheid was het een heel groot park, waar bij binnenkomst alle dieren in kleine hokjes zaten. Daar kwamen we pas achter toen we al een groot deel van het park door waren. Omdat de afstanden enorm waren, met heel veel steile treden door de hoogteverschillen, waren we onderweg alledrie erg uitgeput. Toen bleek dat we verder geen dieren zouden tegenkomen, hebben we maar besloten om terug te gaan.


Gisteren hebben we eens een keer iets anders uitgeprobeerd en hebben we aan het strand seafood gegeten. Uit een bootje waar allerlei zeedieren waren uitgestald kon je je keuze maken, waarna het op een weegschaal gewogen werd. De krab en grote garnalen die Mark en Charlotte hadden waren erg lekker, maar erg moeilijk om te eten omdat het daar erg donker was en daardoor moeilijk te zien was waar het vlees zat. Jochem had hetzelfde probleem met zijn zeebaars.


Thaise Travo's

's Avonds zijn we naar een Ladyboy-show geweest. Hier in Thailand kun je niet om de ladyboys heen. Overal zie je ze, mannen die zich bij de make-up afdeling even bij poederen, brede, harige 'vrouwen' die bij de bediening in de Pizzahut werken en natuurlijk overal op straat. Niks is wat het lijkt hier in Thailand. Omdat het Charlotte leuk leek om 's een keer bij zo'n Ladyboy-show te gaan kijken, zijn we maar naar binnengegaan toen we er langskwamen. We waren niet de enige die benieuwd waren naar zo'n show, het stikte van de toeristen die een kijkje kwamen nemen. Gedurende deze avond hebben we verschillende vreemde en lachwekkende figuren en optredens gezien. Ook hebben we vele 'beroemdheden' gezien zoals Ricky Martin, Kylie Minogue, Whitney Houston, Madonna en Tina Turner. De ladyboy-mannen hier in Thailand hebben het makkelijker als de Nederlandse travestieten. Door de slanke figuurtjes en zachte gelaatstrekken lijken ze eerder op een vrouw dan westerse mannen. Dat werd nog even duidelijk toen op het eind van de show een aantal westerse mannen achter de schermen werden genomen en later weer te voorschijn kwamen in jurk, met pruik en met gladde oksels :) Doordat ook al het personeel heel erg 'vrouwelijk' (verwijfd) was en constant oogcontact zocht, was het in het begin een beetje een onwennige bedoeling voor Jochem en Mark, maar na een aantal lachwekkende shows, konden we de humor er wel van inzien en werd het toch een leuke avond.

Wil je ook genieten van deze Thaise 'schoonheden', er staan wat foto's van deze avond in het fotoalbum. 


Laatste foto's

Reacties 1

Saskia 24-02-2008 17:56

Wat een supermooie verhalen en foto's! Echt leuk om te lezen en naar te kijken, wil overal zelf wel naar toe! Geniet ervan en blijf vooral schrijven en foto's maken!
Liefs, Sas

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer