Goed begin van het nieuwe jaar: Halong Bay

We zijn het nieuwe jaar goed begonnen door op 1 januari een drie-daagse excursie naar Halong Bay te boeken. Voor het eerst op onze reis konden we genieten van heerlijk weer!

Om 8.00 uur 's ochtends werden we met een mini-busje opgehaald en naar Halong Bay gereden. We reden eerst door Hanoi om allemaal andere mensen op te halen die ook meegingen op de tour. Toevallig waren het (bijna) allemaal Australiers, erg gezellige groep.

Na een 3-uur durende rit kwamen we aan in Halong Bay waar we op een zogenoemde 'Junk' gingen. Dat is een vrij luxe boot, met op het bovenste dek ligstoelen. We vaarden Halong Bay uit en konden genieten van het mooie uitzicht overal om ons heen. In Halong Bay liggen zo'n 2000 kalkstenen eilanden die hoog uit de zee oprijzen. Heel mooi om te zien. Ondertussen werd er een heerlijk zeebanket geserveerd.

Na de lunch hebben we de Sung Sot Cave bekeken, dat is de grootste grot in Halong Bay. Toen we de grot hadden bezocht hebben we een floating village bekeken. Sommige kinderen groeien op in zo'n dorp en zien het vaste land pas als ze 14 of 15 zijn.
Vervolgens gingen we kajakken, onze gids heeft ons de mooiste plekjes laten zien. We gingen op een gegeven moment onder een rots door om in een soort baai te komen. Het was erg mooi om bij zonsondergang tussen de rotsen te peddelen.  's Nachts hebben we op de boot geslapen.

De volgende dag zijn aan land gegaan bij het Cat Ba National Park. Hier hebben we gemountainbiked, onderweg werden we omringd door prachtige vlinders! Na een korte stop zijn we te voet verder gegaan en hebben we een grot bezocht waar tijdens de vietnam oorlog de bewoners van Cat Ba ondergedoken zaten. Om hier te komen moesten we een stukje door de jungle wandelen.

Na het bezoek aan het National Park gingen we weer terug op de boot. Die bracht ons naar een prive strandje waar we gelunchd hebben. Het strandje was nog geen 100 meter breed. Dit was een hele leuke ervaring! Op het strand lagen ook allemaal hele mooie schelpen en heel veel koraal. Jammer genoeg mag je dat niet meenemen naar Nederland!

De volgende stop was Monkey Island, een eilandje waar ze een paar aapjes hebben gedropt. We denken niet dat de apen daar echt thuis horen, ze zijn daar waarschijnlijk neergezet als toeristische attractie! De aapjes waren niet zo heel lief, in de korte tijd dat wij er waren hebben we drie mensen gezien die werden aangevallen door de aapjes. De aapjes komen namelijk meteen op je af als ze denken dat je eten uit je tas haalt. Van een Nederlands meisje werd de tas geplunderd en haar portemonee bijna opgegeten. Het zag er wel leuk uit, maar je moet wel oppassen, want als ze je bijten ben je nog niet jarig!

Na Monkey Island werden we naar ons hotel op Cat Ba Island gebracht. Hier hebben we ruzie gehad met een computer (haha). Het koste ons drie uur om de foto's op ons weblog te zetten, hele trage computers en internetverbinding... heel frustrerend!!

De volgende dag (gisteren) gingen we weer terug naar Hanoi. Daar hadden we helemaal geen zin in! Het is daar zo hectisch! Daarom zijn we 's avonds gelijk doorgegaan met de slaapbus naar Hue. Daar zijn we vanochtend aangekomen.
De slaapbus was een ervaring op zich, je ligt met zo'n 20 andere backpackers in bedden. De buschauffeur vond het blijkbaar niet nodig dat wij gingen slapen want hij had een dvd opgezet met keiharde housemuziek! Na de Britney Spears DVD mochten we eindelijk slapen! Al ging dat niet zo makkelijk door alle gaten in het wegdek...

Om 6.00 uur 's ochtends vond de chauffeur dat we wel genoeg hadden geslapen en ging de harde housemuziek weer aan! Dat was blijkbaar omdat hij wilde dat we gingen eten bij een restaurantje (vast van familie van hem!). We bleven daar 40 minuten, terwijl Hue nog maar een uurtje rijden was!

Aangekomen in Hue hebben we een erg relaxed hotel uitgezocht en we gaan zometeen de stad verkennen.

Groeten en liefs uit het zonnige Hue.

Laatste foto's

Reacties 4

liedy en chris 04-01-2008 11:10

Wat genieten wij van jullie verhalen en foto's. het is net alsof we een beetje meereizen. In Halong Bay zul je je wel in het paradijs wanen, wat is het daar ontzettend mooi en zo te zien ook schitterend weer. Ik kan me voorstellen dat dit echt genieten is. Hue schijnt ook erg mooi te zijn. Ik heb ook ergens gelezen dat Vietnam het mooiste land ter wereld is, geniet er van, groetjes, liefs, liedy en chris

Evey 05-01-2008 20:24

Hey!

Ik vond Hanoi ook veel te druk, kan me voorstellen dat jullie zijn gevlucht naar Hue! Ik vond Hue ook niet echt geweldig, btje saai, maar wel okay!
Waarschijnlijk gaan jullie hierna naar Hoi An, my favourite village! Gezellig sfeer, ben benieuwd wat jullie daarvan vinden en of jullie nog veel kleding daar gaan laten maken??

olga 05-01-2008 23:38

Hallo!!
Hoe gaat het met jullie?
Dat klinkt allemaal heel erg leuk!!! Jullie doen echt veel mooie dingen en zien veel, ben jaloers!!!! Maar goed kom ik wel over heen

Heel veel kusjes

Eva 17-01-2008 09:16

Oooh, klinkt leuk allemaal. Ik vond Cat Ba en Halong Bay ook zo mooi! En Hue ook. Dat staat bekend om de vele regenbuien, dus jullie hebben geluk. Klinkt super allemaal. Alleen wordt het volgens mij tijd om oordopjes te kopen! Veel plezier nog!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer