Goeiemoggel Vietnam

Hue

De eerste dagen in Hue hebben we de stad bekeken. Hue is niet echt een mooie stad, maar er is wel van alles te zien. We hebben de Notre Dam Cathedrale bezocht, die is niet te vergelijken met de franse versie (of met andere franse kathedralen). Andere katholieke kerken die we hier in de omgeving zien, zien er een beetje kitsch uit! Met felle kleurtjes, vlaggetjes en tierelantijntjes.

Na de kathedraal, hebben we de verboden (paarse) stad bekeken. Deze leek wel aardig op de verboden stad in Beijing, alleen is die in Beijing veel beter bewaard gebleven en veel groter.

In Hue kon je allemaal tourtjes boeken naar bezienswaardigheden. Wij hadden een tour geboekt naar de Dimilitarised Zone (DMZ) en een tour over de perfume river. Beide tours duurden een hele dag en waren een hele grote teleurstelling....

Demilitarized Zone en Perfume river 

De DMZ-tour bracht je met een bus langs plekken die belangrijk zijn geweest bij de Vietnam-oorlog. Deze oorlog wordt hier trouwens de American War genoemd, best logisch eigenlijk!

We kwamen met de bus langs de mooiste plekjes, maar we stopten niet om te genieten en een foto te kunnen maken. Ook een aantal plekken die bij het boeken van de tour genoemd werden, waren in feite bezienswaardigheden waar we gewoon langsreden met de bus!

Als we wel ergens stopten, was het elke keer 10 minuten uitstappen en snel een foto maken! Veel te kort om het goed te bekijken. Ook een teleurstelling was de slecht engels sprekende gids. Ze vertelde ongetwijfeld erg interessante verhalen over de geschiedenis, maar de helft kregen we maar mee.

Het interessantste van de tour was het bezoek aan de Vinh Moc tunnels. Een heel dorp heeft in de vietnam-oorlog hier gescholen tegen de bombardementen. Dit kon je trouwens nog steeds in de omgeving overal zien: kraters, hele stukken berg waar niets meer op groeit door de napalm- en fosforbommen. Dit gebied is extra zwaar gebombardeerd omdat het op de grens ligt tussen noord en zuid vietnam. Door de Vietcong werd deze route gebruikt om goederen en informatie door te spelen van noord naar zuid. In deze tunnels zijn gedurende de oorlog 17 baby's geboren. Echt onvoorstelbaar in die kleine gangetjes.

De tweede tour over de rivier was ongeveer hetzelfde verhaal. Om de tombes te bekijken kreeg je gemiddeld 40 minuten, inclusief vervoer er naar toe vanaf de boot.

Toet toet! Naar Hoi An

Op dinsdagochtend zijn we met de bus naar Hoi An vertrokken. Hier is het verkeer echt anders, toeteren heeft hier een andere betekenis. Hier betekent het niet 'pas op', maar 'hier ben ik'. De chauffeur heeft ons hoofdpijn bezorgd door al dat getoeter!! Hij vond het blijkbaar nodig om bij elke fietser, scooter, busje, auto, motor en zelfs hond die hij inhaalde meerdere keren te toeteren. Het klinkt chaotisch, maar het is wel veiliger.

Hoi An is een leuk stadje, waar we verplicht zijn om wat langer te blijven omdat Charlotte een jurk laat maken. Het stikt hier echt van de kleermakers en het is erg moeilijk om er een uit te kiezen. Gelukkig had Charlotte in Halong Bay van een meisje uit Australie een adres gekregen van een goede kleermaker. Je kunt daar uit tientallen boeken met plaatjes uit Glossy Magazines kleding uitkiezen. Charlotte kijkt haar ogen uit....

Gisteren hebben we een motorbike gehuurd en zijn we naar het strand gereden. Het strand hier is erg mooi. Wat een beetje irritant is, is dat er elke keer vrouwtjes naast je komen zitten die wat willen verkopen. Als je zegt dat je niets wilt, blijven ze gewoon naast je zitten! Je kunt het ze ook niet kwalijk nemen, omdat ze erg arm zijn en ook hun geld moeten verdienen. Maar je wordt er soms wel een beetje moe van.

De komende dagen gaan we niet al te veel doen, gewoon een beetje genieten van het mooie weer! We zitten eindelijk in de hitte!

Het is trouwens erg grappig dat je in Vietnam elke keer dezelfde mensen weer tegenkomt. Omdat bijna iedereen dezelfde route volgt zie je elkaar telkens weer. Zo zijn we twee meisjes die we in Xi An (china) voor het eerst ontmoet hebben, weer tegengekomen in Hanoi en nu weer in Hoi An. Ook mensen die we in Halong Bay hebben ontmoet zijn we nu alweer 3 x tegengekomen.

Heel veel liefs en groet'n Mark en Charlotte

Laatste foto's

Reacties 3

Monique 10-01-2008 13:04

Waauw, ik ben heel benieuwd naar die jurk! Dat is echt ontzettend leuk! Geniet van het mooie weer. Liefs Monique

olga 10-01-2008 19:56

hallo
Ik zag op het weerbericht dat het in vietnam erg lekker warm was gelukkig maar!! Ben ook benieuwd naar de jurk maak je er wel een foto van. hahaha

Evelyn 25-01-2008 10:43

Ja grappig he, je kan in vietnam ook nie anders dan dezelfde route doen!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer