Moderne stad Xi An

Op dinsdag zijn we dus met de bus naar Xi An vertrokken. We werden door ons hostel weggebracht naar de snelweg waar we op de bus moesten stappen. Ze brachten ons weg met een brommertje waar ze een soort karretje aan vast hebben gemaakt... heel krakkemikkig!

De busrit begon goed, lekker warm en rustig. Maar na een uur stroomde de bus vol met chinezen, er kwamen zitplaatsen tekort en er was een beetje ruzie onder de chinezen. Er was namelijk een vrouw met een kindje en de buschauffeur vroeg anderen voor haar op te staan. Maar niemand wilde dat!! (wij kwamen daar later pas achter, dat vertelde de nederlandse jongen die chinees kan).

Na 6 uur kwamen we aan in Xi An en tot onze verbazing stond er iemand van ons hostel (dat we geboekt hadden via internet) om ons op te halen. We hadden wel gezegd dat we opgehaald wilden worden, maar hadden verder niets afgesproken. Dus hadden de mensen van het hostel zelf met onze buschauffeur gebeld.

Xi An is heel anders dan Beijing, het is echt een supermoderne stad, dat hadden we niet verwacht. Ons hostel is erg mooi, het mooiste tot nu toe. Met een heerlijke warme douche en verwarming die perfect werkt! Na een paar koude dagen zijn we nu weer helemaal opgeknapt. Er lopen hier ook hele lieve kleine puppies rond!

Op woensdag zijn we panda's gaan bekijken in een research center (geen dierproeven hoor!)
Je kon heel dicht bij de panda's komen, zo dicht dat een van de panda's uithaalde naar Mark!
Gelukkig geen ernstige verwondingen :)
Na het bezoek gingen we met de hele groep typisch chinees eten. Er werden ongeveer 12 gerechten besteld en die worden dan in het midden van de tafel op een draaiplateau gezet. En dan kun je met je eetstokjes van alles wat proberen. Het stokjes eten is wel erg lastig en we hebben het nog steeds niet onder de knie!

In de avond zijn we naar een fonteinshow gaan kijken. Dat was wel leuk om te zien, maar vooral de omgeving daar was erg mooi. Sommige chinezen vonden Charlotte interessanter dan de show... Ze hadden blijkbaar nog nooit een blank iemand gezien en zaten ongegeneerd te staren...

Xi An bevalt ons zo goed dat we besloten hebben om hier de kerst door te brengen. Daarna willen we naar Vietnam, maar we weten nog niet precies hoe we daar van hieruit kunnen komen. We hopen morgen naar het Terra - Cotta Leger te gaan.

Bedankt allemaal voor de berichtjes, dat vinden we erg leuk om te lezen!

Groetjes,

Mark en Charlotte

(oohja, we hebben ook weer wat nieuwe foto's toegevoegd!)
Laatste foto's

Reacties 2

loes 20-12-2007 10:41

Wat super mooi allemaal! mooie foto's! jullie vermaken je goed zo te lezen en te zien! Lijkt me ook een mooie stad om kerst te vieren. Alvast fijne kerstdagen! liefs

olga 20-12-2007 17:42

hallo!!
Wat een leuke foto's die ene van die straat is heel mooi en echt een hele andere wereld!! Maar diehondenvachtjes !
de panda's zijn cute!!
gaat de puppy van jullie hostel met de kerst in pan?

Heel veel reisplezier en heel veel xxx Olga

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer