Oud stadje PingYao

Op zaterdagavond zijn we met de nachttrein naar PingYao gegaan. We vertrokken vanaf Beijing West, een enorm treinstation. En we waren er al veel te vroeg, dus moesten we wachten in de knetterdrukke hal. De chinezen wachten niet netjes in een rij, maar drukken elkaar allemaal aan de kant om vooraan te staan. Niemand zegt er iets van.

De nachttrein was voor Mark niet echt fijn, hij kon niet goed slapen. Charlotte heeft wel goed geslapen. Toen we aankwamen in PingYao werden we opgehaald door iemand van ons Hostel. Samen met twee nederlandse jongens brachten ze ons in een soort safarikarretje naar het hostel. Het stadje lijkt wel of je terug in de tijd bent!

PingYao is wel mooi, maar we kunnen ons voorstellen dat het er in de zomer mooier uitziet. Het is ook niet iets om veel dagen te blijven, het is erg grijs en grauw. De kachel doen ze hier bijna niet aan en het is erg koud! Zelfs met je winterjas aan en twee broeken heb je het binnen koud!

Het is hier erg gezellig, we trekken veel op met twee nederlandse jongens, een duitser en een zuid-afrikaan. Het is erg grappig om hem 'nederlands' te horen praten (nou ja, eigenlijk zuid-afrikaans). Toch kunnen we redelijk nederlands met elkaar praten. Soms moet hij wel in het engels uitleg geven omdat hij dan woorden heel vaag uitspreekt!

Gisteren zijn we met z'n allen uit eten gegaan, dat was een aparte ervaring. We hebben met z'n allen ongeveer 7 gerechten besteld en dat eet je dan samen. Twee jongens zijn vegetarisch dus we gingen naar een vegetarisch restaurantje.
Bij het lijstje 'vegetarian dishes' stond ook bacon en beef... heel apart vegetarisch dus!
Het was erg gezellig.

Morgen gaan we met de bus naar Xi An, samen met de nederlandse jongens. Een van de twee kan chinees en dat is erg handig.

We hebben ook weer foto's in het album geplaatst.

Liefs Mark en Charlotte

Laatste foto's

Reacties 2

olga 17-12-2007 13:32

hallo wat leuk een beetje terug in de tijd!! Jullie doen en maken leuke dingen mee!!! Wat grappig beef en bacon in een vegatarisch restaurant!! Misschien was het gemaakt van tofu??? hihihi
Ik ben blij dat alles goed met jullie gaat, alleen klote dat het zo koud is. En waarom doen ze de kachel niet aan is er een te kort aan hout of kool?

Nou heel veel reisplezier en hopelijk nog meer verhalen en foto's !!!
Doeg !!!
xxxx Olga

Saskia 18-12-2007 18:00

Heey Charlotte & Mark,

Erg leuk om jullie verhalen te lezen en om jullie foto's te bekijken! Hopelijk wordt het snel een stuk warmer! Ik zal jullie verhaaltjes volgen en ieder geval heel veel plezier!!! Geniet ervan want de tijd zal wel vliegen!

Liefs,
Saskia

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer