My Son Ruines en Nee, nee, nee!

My Son Ruines

Gisteren zijn we naar de My Son Ruines afgereisd. Dat is een groot tempelcomplex, vergelijkbaar met Angkor Wat. Het verschil tussen de twee is dat My Son compleet kapot gebombardeerd is door de Amerikanen tijdens de Vietnam-oorlog. My Son was erg indrukwekkend om te zien, het nadeel was dat we met een hele grote groep erheen gingen.
We hadden namelijk een tour geboekt en ze zeiden dat we met 15 personen zouden zijn, dat bleken er uiteindelijk zo'n 50 te zijn. Ze vertellen hier wel vaker leugentjes om je een tour te verkopen. We zouden bijvoorbeeld ook een Engelse gids krijgen. Die hadden we ook, maar bij de ingang van de ruines werd deze ingewisseld voor een niet engels-sprekend meisje. We weten nu nog niet veel van de ruines af.

'You wanna buy someting?'

Vandaag hebben we weer een motorbike gehuurd en zijn we naar het strand gegaan. Lekker liggen en ontspannen zonder gestoord te worden, maar niet heus..

Laatst hadden we al geschreven over de vele verkopers die je niet met rust laten en dit blijkt wederom een fenomeen te zijn wat erbij hoort. 'You wanna buy someting?', 'Please take look?', 'Happy hour', 'Special price for you' en 'Hello Motorbike?' zijn zinnnen waar we vaak standvast nee op moeten antwoorden. Het feit dat Mark vaak voor Vietnamees wordt aangezien is een reden te meer om naast je te gaan zitten, nadat je duidelijk hebt gezegd niks te willen kopen. Soms voelt het wel een beetje bot om elke keer maar koelbloedig nee te zeggen, terwijl de wanhoop ervan af druipt. Maarja, elke keer maar iets kopen is ook geen optie.

Vandaag werd Charlotte wakker gebeld, dat haar jurk vandaag klaar zou zijn. Daarom kunnen we onze reis morgen alweer voortzetten. Morgen reizen we dus naar Nha Trang af, hoe lang we daar blijven weten we nog niet. Vanuit Nha trang schrijven we wel weer een nieuw bericht om jullie op de hoogte te houden!

Groet'n en kalm aan daar! Mark en Charlotte

Laatste foto's

Reacties 3

Herbert 13-01-2008 22:35

Dag Charlotte en Mark,

Zelf vanuit Geesteren (o) worden jullie gevolgd. Ik heb genoten van jullie foto's en reisverhalen dus doorgaan ....

Good goan

Herbert en Renate

\Ik wens jullie nog veel reis plazier toe

olga 18-01-2008 02:35

Hallo

Oef! wat vervelend al die mensen due je steeds om geld vragen de lol van het ontspannen gaat er zo wel af! Maar je moet wel nee blijven zeggen hoe moeilijk ook.
Spannend dat je jurk bijna klaar is ben heel benieuwd hoe hij is geworden!!

Heel veel kusjes en natturlijk ook groet'n en doe het ook kalm aan

Evelyn 25-01-2008 10:44

Haha, die zinnetjes.. echt vreselijk he! Ik hoor het weer precies voor me. Heb je op het strand nog ananas of mentos gekocht?

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer