Stad verkennen

Zondag zijn we op aanraden van een aantal Nederlandse studenten naar Silk Street geweest. Dat is een zes verdiepingen hoog gebouw waar allerlei chinese (nep)producten worden verkocht. De verkopers zijn erg opdringerig en bij elk kraampje waar je langskomt wordt je toegeroepen om toch even te komen kijken. En als je eenmaal hebt gevraagd wat iets kost kom je niet meer weg, dan blijven ze net zo lang zeuren totdat je zegt wat je er voor wilt betalen. Afdingen is hier een must, de prijs die ze het eerst noemen is vaak 10 keer zo duur als wat je er echt voor moet betalen.

Vandaag zijn we met de metro naar de verboden stad gegaan. De metro kost hier echt geen drol (ongeveer 10 cent per persoon). Het is wel echt ontzettend druk! Weinig kans op een zitplek. 

De verboden stad was erg mooi om te zien, het was wel erg koud. Vanochtend had het namelijk gesneeuwd. In de verboden stad werden we telkens aangesproken door chinese jongeren die vroegen of we een kunstexpositie wilden bekijken. Gelukkig hadden we in ons hostel en in de lonely planet al gelezen dat je daar absoluut niet op in moet gaan omdat je achteraf veel moet betalen. Loes, dat is net zoiets als jouw theeceremonie!
Bovendien waren ze erg makkelijk te herkennen omdat ze atlijd standaard beginnen met: Excuse me, do you speak english?

Vandaag, maar gisteren ook was er erg veel smog, echt erg vies. Aan het eind van de dag voel je dat wel, ook ons ritme is nog niet wat het geweest is! We worden elke ochtend rond ongeveer 4.00 uur wakker en kunnen dan niet meer slapen. Tegen 8.00 uur vallen we dan eindelijk in slaap en dan moeten we er zo al weer uit anders missen we ons gratis ontbijt (haha).

Morgen gaan we proberen een visum te regelen voor vietnam, dat hadden we eigenlijk al eerder moeten doen (dom dom). Het kan dus zijn dat we nu langer in Beijing moeten blijven en dus van alles wat we al geregeld hadden weer omzetten.

Oohja, we hebben wat foto's toegevoegd!

Groetjes uit Beijing, China

Mark en Charlotte

Laatste foto's

Reacties 5

loes 10-12-2007 12:08

Hee, wat leuk om jullie verhalen te lezen en de foto's te zien! Zo grappig dat ik daar zelf ook ben geweest alleen jullie hebben het met sneeuw! Ben blij dat jullie goed zijn overgekomen, veel plezier nog! liefs loes

Anneke 10-12-2007 18:37

Het ziet er mooi uit allemaal. En uiteindelijk tikt jullie klok ook wel gelijk met die in Beijing. Mama houdt me goed op de hoogte van hoe het allemaal gaat.
Hier gebeurt niet zoveel... Nou ja, vanmorgen heeft onze buurman zijn eigen ruit ingeslagen/gegooid. Ik weet niet waarom maar het was pas 6:45...

Leuk om jullie te zien op plekken die ik alleen van tv ken. Heel appart!

Liefs Anneke

olga 10-12-2007 23:51

Hallo wat leuk om die foto's te zien. En sneeuw das mooi vooral rond de feestdagen!! Ik hoop dat jullie nog naar Vietnam gaan. daar moet je dan wel loempia's eten hahaha.

heel veel kusjes Olga

Evelyn 12-12-2007 10:41

Hey vet dat jullie naar de verboden stad zijn geweest! Weet je wat ik ook wel deed als mensen vragen of je engels spreekt? dan zei ik in het nederlands dat ik er geen reet vam versta haha lol. Ik ga snel je foto's bekijken!

Eva 13-12-2007 11:04

Hey, Charlotje
Leuk over jullie avonturen te lezen. Dat ga ik vast vaker doen. Dat tijdritme komt vanzelf. Duurt meestal een week, weet ik uit ervaring. gewoon zo snel mogelijk het ritme van het land volgen. Ik ben helemaal jaloers als ik die verhalen hoor. Ooit... gaan wij ook weer!
Hier is het wel kaal zonder jou. Je krijgt de groeten van onze kamer.
Eva

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer