Vangvieng

Omdat we zondag erg slecht weer hadden, zijn we maandag pas de omgeving gaan verkennen van Vangvieng. We hebben fietsen gehuurd en zijn er op uitgegaan. Fietsen is hier erg mooi, maar ook erg inspannend. Je fietst hier over (zand)wegen vol met keien en komt onderweg overstekend wild tegen: koeien, kippen, zwijnen, eenden en geiten. Na een lang stuk fietsen zijn we bij een soort 'lagoon' aangekomen: een heel helder bronnetje met veel vissen. We hebben hier even uitgerust en met een jong hondje gespeeld.
Na het uitrusten is Mark een grot gaan bekijken. Charlotte ging niet mee omdat ze slippers aanhad, en ze hebben hier meestal geen trappen omhoog :P
Mark wist niet waar hij aan begon! De klim was erg steil en gevaarlijk. Het hele stuk naar de grot was zo'n 500 meter klimmen en klauteren. Op de helft wilde Mark al afhaken, maar dan zou de uitputtende klim voor niets zijn geweest. Daarom is hij toch maar doorgegaan. Toen hij uiteindelijk bij de grotingang aankwam, bleek dat hij in de grot zelf ook nog een heel eind moest klimmen op bij de bezienswaardigheden te komen. Mark is toch maar doorgegaan, maar toen hij uiteindelijk bij een Buddha-beeld aankwam, bleek hij nog weer een heel eind verder te moeten. Omdat er verder niemand anders in de grot was en het er erg donker was, is Mark maar weer teruggegaan.

Na het bezoek aan de lagoon en de grot zijn we weer teruggefietst naar ons guesthouse, dat was namelijk wel een eindje. Onderweg is ons fietsmandje vol inhoud geplunderd door een paar kleine kindjes (met onze toestemming hoor!). De kindjes waren erg blij met wat flesjes drinken en met twee uit elkaar gevallen broodjes tonijn! Ook gingen ze er met onze omgevingskaart vandoor... wat ze daar nou mee moeten!

Kajakken
Dinsdag zijn we gaan kajakken over de Song River. In Halong Bay hebben we ook al gekajakd, maar deze keer was het wat spannender. In de rivier zitten nogal wat stroomversnellingen en dat was erg leuk!
Tussen het kajakken door hebben we ook nog twee grotten bezocht, waarvoor we eerst een heel stuk door de jungle moesten. In beide grotten was het erg donker. De gids gaf ons daarom allemaal een kaarsje, het leek de heilige communie wel.
In de tweede grot vroeg de gids ons om de kaarsjes uit te blazen, het was echt aardedonker. Natuurlijk volgde er toen een spookverhaal. In de oorlog hebben er namelijk mensen in deze grot geschuild, van de honger en door malaria zijn veel van hen gestorven. Het verhaal eindigde in een poging om ons allemaal te laten schrikken.
Beide grotten waren erg slecht begaanbaar en de gids riep ons vaak bijeen om een 'techniekje' uit te leggen. Dit hield meestal in dat je je lichaam in onmogelijke hoeken moest buigen om de grot verder door te kunnen.

Na de grotten zijn we weer verder gekajakd, ook op de rivier moet je trouwens oppassen voor overstekend wild!

Tubing
Woensdag zijn we gaan tuben, dat wil zeggen dat je met een opblaasband (trekkerband) de rivier afdobbert. Langs de rivier zijn allerlei barretjes en rope-swings waar je je kunt vermaken. Het tuben in Vangvieng is echt een trekpleister voor (jonge) toeristen. De rivier stikt dan ook van de dronken jongeren dobberend in een tube. Heel lomp, maar wel lachen.
Ondanks de stroomversnellingen in het begin van de rivier, was het eind erg moeizaam omdat er bijna geen stroming meer in de rivier zat. Het was nog best een eindje peddelen (met handen en slippers) om terug in Vangvieng te komen.
's Avonds hebben we gebarbequed bij ons guesthouse en later op ons balkonnetje genoten van de heldere sterrenhemel.

Relaxed Laos
De mensen in Laos zijn allemaal erg vriendelijk en je wordt bijna door iedereen begroet met 'sabaidee', wat 'hallo' betekend. Ook heb je hier in tegenstelling tot andere Aziatische landen geen last van opdringerige verkopers of nepvriendelijkheid (om je geld afhandig te maken). Dus hier geen: 'please come in and look' of 'wanna buy something', een echte verademing.

Je ziet hier trouwens wel hele foute verkoopbordjes met verkeerde engelse spelling. Een paar voorbeelden:
'baket'           : ze bedoelen een bucket (met bier of lao whisky)
'flied chicken' : ze zullen wel denken dat je het zo schrijft als dat zij het uitspreken

Laatste foto's

Reacties 2

Eva 13-02-2008 12:47

Jeee, wat jullie toch allemaal meemaken joh, wat veel indrukken zullen jullie opdoen. Zo te horen klinkt Laos erg leuk en relaxed. Lig je nog een beetje op je oorspronkelijkereisschema? Hier lijkt de lente een beetje begonnen te zijn. Daar waren we met z'n allen natuurlijk erg aan toe. Verder alles ok in Hengelo. Veel liefs
Eva

olga 15-02-2008 18:30

hallo

ik wil dronken in een rivier tuben!!!

Maar jullie vermaken jullie wel gelukkig!!!

xxx Olga

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer